Cloudoplossingen voor scholen

7 oktober 2020 | christine
De cloud is momenteel dé nieuwe oplossing voor scholen wat betreft online lesgeven. In deze coronatijden zijn deze cloudoplossingen extra praktisch. Echter zijn er verschillende opties en verschillende besturingssystemen die allemaal mogelijk gebruik maken van andere oplossingen en dus andere software. Hieronder kun je erachter komen wat de beste optie voor jullie is wat betreft cloudoplossingen.

ICLOUD

Maakt jou school gebruik van apparaten van Apple, en dus met het besturingssysteem iOS, dan kan iCloud een goede gratis oplossing zijn. De service is namelijk voor 5 gigabyte gratis met de optie om te upgraden. iCloud laat je via de webapps met je bekende applicaties werken. Via iCloud kun je gemakkelijk bestanden opslaan of delen naar je andere iOS apparaten. Het gaat echter wat lastiger met apparaten die werken op een ander besturingssysteem dan iOS. Wanneer jou school met apparaten die lopen op iOS werken kan dit voor back-ups maken en bestanden opslaan een zeer goede optie zijn.

MICROSOFT 365

Hoewel een Microsoft 365 pakket alleen betaalde cloudoplossingen kan bieden zijn het wel aardig goede oplossingen. Microsoft 365 beschikt onder andere over programma’s die via het internet te bereiken zijn of via gedownloade apps of programma’s. Een voorbeeld voor een opslag cloudoplossing is het programma OneDrive. Het grote voordeel is dat de bestanden die je opslaat op dit programma op te halen zijn op alle apparaten die je wilt. Wanneer je het Microsoft 365 pakket aanschaft krijg je, net als bij iCloud, 5 gigabyte gratis opslagruimte. Er zijn ook twee betaalde abonnementen van OneDrive, een abonnement van 2 euro per maand waar je 100 gigabyte opslag voor krijgt en een abonnement van 10 euro per maand waar je 1 terabyte opslagruimte voor krijgt. Over het algemeen is dit dus een goede cloudoplossing, aangezien het makkelijk te synchroniseren is met andere apparaten, zelfs wanneer deze andere besturingssystemen gebruiken. Je kunt dit pakket aanschaffen via onze site. Als je wilt ervaren hoe dit pakket bevalt kun je tevens een demo aanvragen.

COOL

COOL is een afkorting voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform. Het platform is gebaseerd op het veelgebruikte Google for Education. Het programma is volledig cloudbased waardoor je school geen eigen servers niet meer nodig, waardoor dit een echte cloudoplossing is. COOL werkt met vertrouwde en populaire platformen van Google zoals Gmail en veel speciale onderwijsapplicaties. Deze cloudoplossing biedt toegang voor leerkrachten om mee te kijken op bijvoorbeeld Chromebooks. Ook kunnen de leerkrachten de apparaten vergrendelen om zo volledig de aandacht te vestigen op de uitleg.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Vraag dan een DEMO aan of neem contact op met één van onze accountmanagers via 074-2553131.

Ja, ik wil graag een demo over in de cloud werken