Op middelbare en basisscholen is een vak waarbij je bezig bent met digitale vaardigheden verplicht voor het jaar 2021-2022.
Vanaf 2021-2022 is het voor middelbare- en basisscholen verplicht een vak aan te bieden waarbij leerlingen leren omgaan met digitale vaardigheden. Hierbij is het mogelijk om robotica in het onderwijs te implementeren. Met het werken met robots en het programmeren hiervan leert een kind probleemoplossend denken en het bereidt leerlingen alvast voor op banen in de toekomst!
In dit blogartikel lees je meer over:
Robotica hoeft niet alleen in het onderwijs te helpen, maar kan ook in andere sectoren nuttig zijn. Voor dit blogartikel houden we de focus op het onderwijs. Bij robotica kan je denken aan dingen zoals robots die je zelf kan besturen en opdrachten kan laten uitvoeren. De mogelijkheden zijn natuurlijk verschillend per robot, dus het is geschikt om robotica in het voortgezet- en basisonderwijs aan te bieden. Het installeren van de robot in de klas is erg eenvoudig en het duurt niet lang voor een docent om te begrijpen hoe het systeem werkt.
Zoals al eerder is aangegeven leren de leerlingen die robotica in het onderwijs volgen probleemoplossend denken. Ook leren ze dingen zoals programmeren, want je moet natuurlijk de robot kunnen programmeren om hem dingen te laten doen. Deze vaardigheden zijn in het echte leven erg belangrijk en komen ook goed van pas als voorbereiding op de toekomst. Ook zullen docenten hier wat van opsteken, omdat het voor de meesten ook een nieuw onderwerp is.
Voor leerlingen die pas net kennis maken met robotica in het onderwijs is het natuurlijk geweldig om ermee te werken. Robotica is een onderwerp waar je een klas erg enthousiast mee kan krijgen. Robotica geeft ook erg veel mogelijkheden om de les in te delen, waarbij de docent de leidende rol speelt. Omdat een digitaal vak verplicht is, is robotica een leuke en slimme optie die ook nog eens in het pakket past! Voor een voorbeeldproduct kan er gekeken worden naar de oplaadbare Bee-Bot.
Deze robot is gemaakt voor de basisschool en geeft kinderen al een leuke ervaring met robotica.
Bij HCS staat alles in het belang van service. Happy Innovation is onze belofte en we doen daarom ook alles voor de glimlach op jouw gezicht en dat van je leerlingen! Voor robotica in het onderwijs is deze belofte natuurlijk ook geldig, daarom kun je ons via de contactpagina bereiken. Dit kan via ons mailadres, maar we hebben ook een telefoonnummer wat je gerust kan bellen. Je kan ook een gratis demo aanvragen waarbij je de opties voor robotica in het onderwijs zelf ervaart!
De demo kan aangevraagd worden via het mailadres demo@hcs.nl.
Het team van HCS hoopt dat we je genoeg hebben kunnen helpen met dit blogartikel over robotica.
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op, dit kan ook via de sociale media kanalen.
Er zijn, naast de Bee Bot, verschillende robots die ondersteunen bij het onderwijs geven in de onderbouw. Voorbeelden zijn de Intelino, Dash & Dot, Qobo en Cubetoo.