Wat is Device as a Service (DaaS)?

20 maart 2023 | christine

Binnen jouw bedrijf worden er veel verschillende apparaten gebruikt. Denk maar eens aan laptops, het touchscreen waar presentaties op worden gegeven en monitoren. Dit brengt hoge aanschafkosten met zich mee en veel extra tijd die nodig is voor het beheer en onderhoud ervan. Dat is waar Device as a
Service (afgekort DaaS) een uitweg kan bieden. Maar wat is Device as a Service? Dat leggen we voor je uit in dit blog.

De volgende punten komen in dit blog aan bod:

Benieuwd welke rol HCS kan vervullen op het gebied van DaaS?

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder!

 

Wat houdt Device as a Service in?

Device as a Service is een dienst waarbij er gebruik gemaakt kan worden van hardware apparaten tegen een vaste prijs per maand. Naast dat je gebruik kan maken van deze apparaten zijn er ook verschillende services inbegrepen. Hierbij kan je denken aan onderhoud, reparaties en vervanging. Je wordt dus volledig ontzorgt en staat niet langer voor verrassingen wanneer een apparaat kapotgaat. 

DaaS is goed te vergelijken met het leasen van hardware. Het apparaat krijg je namelijk niet in bezit, je betaalt alleen voor het gebruik ervan. Als het contract afloopt neemt de leverancier het apparaat weer terug. 

 

Waarom kiezen voor Device as a Service?

Door te kiezen voor Device as a Service kan er sneller gereageerd worden op veranderingen binnen het bedrijf zoals groei. Daarnaast kan er sneller gereageerd worden op aanpassingen in het applicatielandschap. De kosten voor DaaS liggen ook lager dan de apparaten zelf aanschaffen. Met DaaS kan het personeel snel doorwerken omdat de nieuwste apparatuur binnen handbereik ligt. 

Als laatste levert het ook meer tijd op voor de IT-afdeling. Zo hoeven zij zich bijvoorbeeld niet bezig te houden met de installatie van een apparaat voor een nieuwe medewerker. De leverancier zet de software al klaar waardoor er alleen maar ingelogd hoeft te worden. Dit is natuurlijk ook een goede oplossing voor kleinere bedrijven die niet over een eigen IT-afdeling beschikken.

 

Voordelen van DaaS

Device as a Service biedt verschillende aantrekkelijke voordelen. Hieronder lichten wij enkele toe:

  • Het besparen van kosten: je hoeft apparaten niet zelf aan te schaffen. Daarnaast zijn bijkomende kosten inbegrepen in de vaste maandprijs.
  • Beschikken over de nieuwste hardware: het vervangen van verouderde hardware is makkelijker. Ook beschikt iedereen over de meest geschikte hardware voor hun dagelijkse werkzaamheden.
  • Eenvoudig schaalbaar: passend als het bedrijf groeit en het personeelsbestand veranderd. 
  • De IT-afdeling heeft meer tijd: de IT-afdeling hoeft niet langer bezig te zijn met het inrichten van werkplekken en het beheren van hardware. 
  • Milieuvriendelijk: oude apparatuur wordt milieuvriendelijk en GDPR-proof afgevoerd en verwerkt.

 

Welke apparaten vallen onder Device as a Service?

Onder DaaS vallen in principe alle laptops, tablets, desktops en smartphones. Vaak worden ook accessoires zoals muizen, toetsenborden, monitoren en docking-stations hierin opgenomen. Aangeraden wordt om een keuze te maken in de soorten devices tot een aantal standaardmodellen. Hierdoor is het beheer eenvoudiger en zijn de kosten voor afname lager omdat dit in grotere volume gebeurd.

 

Wat kan HCS voor jou betekenen?

Bij HCS staat alles in het belang van service. Happy Innovation is onze belofte en we doen daarom ook alles voor de glimlach op jouw gezicht en dat van jouw medewerkers. Onze expertise gaat dan ook verder dan alleen de keuze voor de juiste apparatuur. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van DaaS? Neem dan contact op met één van onze consultants. Zij helpen je graag verder! 

Neem contact met ons op

Ontwerp zonder titel (17)