Ontdek welke AV oplossing bij jouw organisatie past!

30 november 2020 | John Loohuis

Audiovisuele middelen (AV) vormen het fundament van een digitale werkplek. Een moderne werkplek waar werknemers moeiteloos hun device aansluiten op het presentatiescherm en vergaderen op afstand, waarbij bestanden direct worden gedeeld. Maar welk AV oplossing is geschikt voor jouw organisatie?

Een potentiële klant komt langs voor een presentatie. Je gaat samen met hem en jouw collega’s de vergaderruimte in, zet de laptop op tafel en toont - met één druk op de knop - de presentatie op het scherm. Handig, zo’n draadloze connectie. Want jij bent meteen klaar om jouw verhaal te delen!

De werkplek van nu is volledig digitaal. Draadloze audiovisuele middelen maken het mogelijk om eenvoudig te presenteren, flexibel te vergaderen en op afstand te (samen)werken. Je verhoogt de productiviteit, maar trekt ook jonge werknemers aan door het traditionele werken los te laten. Doordat zij zijn opgegroeid met digitale middelen en weten welke voordelen deze bieden, willen ze niets liever dan diezelfde voordelen ervaren op de werkvloer.

Maar welke voordelen zijn er dan? En welke middelen zijn het meest geschikt voor jouw organisatie?

Wij geven ook advies op maat tijdens een vrijblijvend gesprek. Kom erachter wat AV voor jouw organisatie kan betekenen.

Ik wil graag een adviesgesprek

Wij geven graag antwoorden op jouw vragen en staan daarom stil bij de volgende onderwerpen:

Wat zijn audiovisuele middelen?

Audiovisuele middelen zijn hardware die beeld combineren met geluid. Ze maken gebruik van informatiedragers en dienen ter ondersteuning bij het presenteren, vergaderen en (samen)werken. Denk bijvoorbeeld aan videoconferencing, narrowcasting, touchscreens en videowalls.

 

De voordelen van AV oplossingen

Door de opkomst van audiovisueel heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar een papierloze en volledig digitale werkomgeving.

Maar wat zijn de voordelen AV precies?

Ervaar de kracht van het visuele aspect

Wist je dat presentaties tot 43% effectiever zijn als ze gebruikmaken van beeldmateriaal? Dat komt doordat beeld jouw boodschap visueel ondersteunt en/of aanvult.

Daarnaast wordt beeld eenmaal beter onthouden dan geluid, blijkt uit onderzoek van professor Jaap Murre. Ons visuele leersysteem (ook wel Visuospatial Memory genoemd) is namelijk dominant in zowel ons korte als lange termijn geheugen.

Daarnaast trekken bewegende beelden altijd de aandacht!

Bied relevante content aan op de werkvloer

Geen prikbord vol briefjes met mededelingen, maar een beeldscherm waarop de belangrijkste informatie wordt uitgelicht. Met de integratie van AV middelen bied je relevante content aan op elk gewenst moment.

Werk efficiënter en productiever met je collega’s én klanten

Vinden werknemers het fijn om één of twee dagen in de week vanuit huis te werken, maar willen ze geen vergadering missen? Bied hen de mogelijkheid om de vergadering bij te wonen op afstand. Met de juiste middelen leg je in een mum van tijd verbinding met elkaar! Op die manier bevorder je de samenwerking én stimuleer je de productiviteit. Dat wordt door onderzoek bevestigd: werknemers lijken productiever in een vertrouwde omgeving waarin ze minder snel worden afgeleid.

Hetzelfde geldt voor (potentiële) klanten en partners. Doordat je op afstand kunt vergaderen, hoef je geen kilometers te maken en kun je deze reistijd gebruiken voor andere werkzaamheden.

Behoud de aandacht van doelgroep door afwisseling

“Aandacht moet je zien als een gebruiksgoed, en iedereen heeft maar een beperkte hoeveelheid van” (Matthew B. Crawford, University of Virginia).

Hou daarom de aandacht van het publiek vast door de informatie op een snelle, interactieve en visuele manier via diverse kanalen aan te bieden.

Houd technologie laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen

Als je een belangrijke vergadering hebt gepland, dan wil je niet naar de kabels zoeken voor de aansluiting met het presentatiescherm. Daarnaast wil je het liefst jouw IT-collega’s zoveel mogelijk ontlasten – zij hebben het immers al druk genoeg!

Door draadloze audiovisuele oplossingen te integreren, houd je de technologie laagdrempelig en toegankelijk voor al je werknemers, partners en klanten. Niemand heeft specifieke technische kennis nodig om gebruik te maken van de presentatieschermen of touchscreens.

Ontwerp zonder titel (33)

Welke AV apparatuur is geschikt voor jouw organisatie?

Welke AV apparatuur het meest geschikt is voor jouw organisatie hangt onder andere af van het soort werk en organisatie.

Zo heeft het marketingteam van een groot retail bedrijf een digitaal dashboard nodig om op de hoogte te blijven van de meest actuele omzetcijfers. Wellicht zoeken grafische ontwerpers een manier om hun werk op draadloze manieren aan hun klanten te presenteren. Bij consultancy bureaus zijn flexibele werkplekken en videoconferenties veelgevraagde oplossingen.

Daarom verdiepen wij ons allereerst in jouw organisatie:

  • Is er een specifiek probleem?

Misschien werken de huidige vergaderfaciliteiten niet naar behoren, zijn de beeldschermen bij de balie verouderd of ervaar je problemen met de bekabeling van de beamer. Of misschien zijn er recentelijk digitale middelen gesneuveld en heb je een reparateur nodig.

  • Wat zijn de doelen?

Wat wil je bereiken met de organisatie? Wij vertellen je hoe de audiovisuele middelen je helpen de bedrijfsdoelstellingen te behalen.

  • Hoe groot is de organisatie?

De grootte van de organisatie speelt een belangrijke rol in de keuze van de juiste audiovisuele middelen. Moeten interne teams regelmatig met elkaar communiceren en zijn er meerdere vestigingen waartussen veel gereisd wordt voor meetings?

  • Wat zijn de behoeften en wensen?

Wil je de vergaderruimtes moderniseren, wil je een onvergetelijke indruk nalaten bij je gasten of zoek je een manier om de meest recente data aan werknemers te tonen?

Voorbeelden van audiovisuele middelen

Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden staan hieronder enkele voorbeelden op een rij.

Presenteren

Met touchscreens kun je op een interactieve manier trainingen geven en informatie delen tijdens vergaderingen. Hierdoor zijn bijeenkomsten leuker om te volgen maar ook leuker om te geven!

Middels videoconferencing van Starleaf communiceer je op een laagdrempelige manier met leveranciers, klanten en nevenvestigingen zónder onnodig te reizen of telefoneren. Met slechts één druk op de knop deel je documenten terwijl je aan het presenteren bent. Daarnaast kun je eenvoudig verbinding maken met elk ander videoconferencing-oplossing, waaronder Skype Business.

Mira_Newline_Meeting_room

Vergaderen

Niets is zo fijn als de vergaderruimte binnenlopen en je laptop aansluiten om vervolgens direct te presenteren. Dat kan met Plug and Present van Neets. Je regelt licht en geluid vanaf een centraal punt en sluit jouw device aan op het presentatiescherm.

Wil je kort en effectief overleggen in kleine groepen tot 5 personen? Richt dan speciale huddle rooms in, kleine ruimtes voor overleg tussen bijvoorbeeld team- of projectleden of voor calls met externen. Door deze huddle rooms van het juiste digitale apparatuur te voorzien, kun je eenvoudig je eigen device aansluiten op een grote monitor of touchscreen om jouw ideeën met anderen delen.

Informeren

Met narrowcasting houd je de beeldschermen binnen jouw organisatie up-to-date met relevante content. Je creëert beleving en brengt verhalen tot leven met bewegend beeld. Toon bijvoorbeeld het laatste nieuws van je organisatie of presenteer de meest recente cijfers. Narrowcasting wordt onder andere toegepast in wachtruimtes, lounges, bedrijfsrestaurants en ontvangstbalies.

Benieuwd naar de audiovisuele mogelijkheden binnen jouw organisatie? Profiteer van onze kennis! Onze specialisten beantwoorden graag al jouw vragen.

Ik wil graag een adviesgesprek