Het gebruik van de laptopkar in het onderwijs

18 januari 2021 | Robert Jonker

Het onderwijs digitaliseert steeds maar meer. Er is een exponentiele groei waar te nemen van scholen die gebruik maken van laptops onder de leerlingen, laptopkarren en digiborden in plaats van krijtborden en schriften. Het lesgeven verplaatst zich steeds meer naar online, omdat het makkelijker en overzichtelijker is voor zowel de leraar als de leerling.

Het gebruik van laptops in lessen is steeds gebruikelijker. Dit moet ook, omdat het bedrijfsleven zich ook in een razend tempo ontwikkelt naar een online omgeving. De scholen moeten zich daar natuurlijk op aanpassen en daarvoor zijn diverse attributen, waaronder laptopkarren, laptopkoffers, laptop lockers en laptop cabinets voor nodig om dat mede mogelijk te maken.

Laptops spelen daar een belangrijke rol in, want steeds meer scholen hanteren laptopklassen. Zo geven leraren les aan leerlingen die in de klas zitten met een laptop. Het uitvoeren van opdrachten wordt makkelijker voor de leerling en het controleren van de opdrachten wordt makkelijker voor de leraar, een win-winsituatie dus. Om dit proces soepeler te laten verlopen zijn er laptopkarren. Deze laptopkarren kunnen laptops in groten getale laten opladen. Zo kun je na een schooldag alle laptops van de leerlingen in een laptopkar doen, zodat de laptops de volgende schooldag weer volledig opgeladen zijn.

Ontwerp zonder titel (90)       Ontwerp zonder titel (91)

 

 

 

 

 

Wat zijn de grootste voordelen van het gebruik van een laptopkar in het onderwijs?

Een laptopkar is niet alleen een kar waar je alle laptops in oplaadt, maar het zorgt ook voor een stukje bescherming van je laptops en het zorgt voor meer zuinigheid. Er zitten veel voordelen aan, want zo’n laptopkar is erg flexibel in omgang.

De laptopkarren zijn erg makkelijk te verplaatsen en het systeem zelf werkt erg makkelijk, het betreft dus geen hogere wiskunde. Het systeem betreft kabels die gesorteerd zijn naar elk oplaad vak. Elk oplaad vak kan gepersonaliseerd worden naar elke leerling in de klas met bijvoorbeeld het gebruik van stickers met codes. Zo behoud je een goed overzicht van alle laptops die aanwezig zijn in de klas en ontstaat geen onduidelijkheid over het verdelen van de laptops. 

Zoals gezegd heeft het gebruik maken van een laptopkar in het onderwijs ook een positieve invloed op de zuinigheid van de laptops zelf, want laptops zijn erg kwetsbaar en daarnaast niet goedkoop om te repareren. Hoe zuiniger je met je schoolmateriaal omgaat, hoe langer je er plezier van zult hebben. Een laptopkar biedt een goede bescherming en geeft een goed overzicht van alle laptops. Een laptopkar is het ideale product om het optimale uit je investering (laptops) te kunnen halen.


De laptopkar is het perfecte ontzorg product voor het digitale onderwijs

Een laptopkar is naast functioneel ook erg gemakkelijk. Het ontzorgt letterlijk. Geen lege laptops meer aan het begin van een nieuwe schooldag en ook geen onduidelijkheid meer. Het is een win-winsituatie voor zowel de leerlingen als de leraar. Je haalt het maximale uit je lessen en onder de leerlingen is er geen onduidelijkheid meer over de verdeeldheid van de laptops.

Je kan alle laptops koppelen aan een persoonlijke code, zodat iedere leerling een eigen laptop heeft die hij/zij kan gebruiken in dat schooljaar. Zo blijf je consistent in het verdelen van de laptops en dat wordt medemogelijk gemaakt door de laptopkar.

Al met al is het dus een erg functioneel product die eigenlijk alleen maar voordelen kent. De laptopkar is erg flexibel en geeft je laptops bescherming en dus zuinigheid. Zoals eerder gezegd haalt een laptopkar het maximale uit je investering, in dit geval laptops.

Voor verdere informatie neem een kijkje op hcs.nl, want daar vertellen wij nog meer over diverse laptopkarren en laptopkoffers en de specificaties daarvan.

IK WIL GRAAG EEN ADVIESGESPREK

Laptop_systemen