Ins en Outs van Microsoft Teams

10 februari 2021 | christine

2020 was hét jaar van Microsoft Teams en dat zal in 2021 niet zomaar veranderen. Gelukkig blijft Microsoft deze favoriete app ontwikkelen en verbeteren. Lees in deze 👇 blog alle ins en outs over de nieuwe updates van Microsoft, zodat je weet wat je kunt verwachten!


We gaan het hebben over de volgende 3 updates:
  1. 24 uur meeting met 300 deelnemers;
  2. Desktop optie om van account te wisselen;
  3. Dynamic view-optie voor betere presentaties

    Ja, ik wil graag meer informatie over Microsoft Teams


24 uur met 300 deelnemers

Goed nieuws! Sinds november 2020 kun je, óók met de gratis versie van Microsoft Teams, maar liefst 24 uur achter elkaar bellen met 300 deelnemers! Deze update is onderdeel van een plan om Teams aantrekkelijker te maken onder de privégebruikers. Ook is het mogelijk om groeps-chats te starten en tot 250 deelnemers uit te nodigen voor een videogesprek zonder dat zij Teams geïnstalleerd hoeven te hebben. Bovendien kun je nu 49 deelnemers tegelijk zien in de together-modus of de gallery-view. Het allermooiste is; deze functie is al sinds afgelopen november beschikbaar!

IP_Newline_Meeting_Room_(3)-1
Desktop optie om van account te wisselen

De volgende update zit nog in de ontwikkelingsfase en wordt naar verwachting in februari 2021 uitgerold. Deze update maakt het mogelijk om op je desktop accounts toe te voegen, je profielfoto te veranderen en te wisselen tussen accounts en organisaties via instellingen. Dat veel mensen op deze functionaliteit zitten te wachten, mag duidelijk zijn. 28.000 mensen stemden via Uservoice op de mogelijkheid tot ondersteuning om meerdere accounts toe te voegen aan Teams. Daar heeft Microsoft dus gehoor aan gegeven! Eerder was deze functionaliteit wel al beschikbaar op de mobiele app voor Android en iOS, maar nu is dus ook desktop aan de beurt.

Dynamic view-optie voor betere presentaties

Nog meer goed nieuws: Microsoft Teams krijgt een nieuwe dynamic view-optie! Daarmee kan de ruimte op het beeld tijdens een vergadering efficiënter worden gebruikt. Zo wordt het makkelijker om de aandacht te vestigen op de presentator en zijn/haar content en verdwijnt het publiek meer naar de achtergrond. Op dit moment valt de content van de presentatie wel op, maar de presentator zelf verdwijnt in het rijtje met de andere deelnemers. Met de nieuwe custom layouts kunnen presentatoren zelf bepalen hoe de content wordt getoond en waar de nadruk op ligt. Daarnaast krijgt dynamic view de functie om de actieve spreker te markeren. Naar verwachting zal deze nieuwe functionaliteit in maart beschikbaar zijn.

Blijf ons volgen als je op de hoogte wil blijven van de updates van #Microsoft.

Ja, ik wil graag meer informatie over Microsoft Teams