Top 3 robots voor basisscholen

26 augustus 2022 | christine

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende robots ontwikkeld en geïntroduceerd. We hebben de favoriete robots voor de onderbouw, groep 1 t/m 3 voor je op een rij gezet.

Maak kennis met:

Nog meer robots leren kennen? Kijk dan hier.

1. Bee-Bot

Laat leerlingen routes uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Oefeningen met de Bots zijn goed voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossende vaardigheden. Een echte toevoeging voor elk klaslokaal! Staan ze al bij jou in de klas?


Naast dat de Bee-Bot vooruit loopt, achteruit loopt, rondjes draait en hoeken van 90 graden maakt, kan hij nu ook, uhm houd je vast... praten! De standaard geluiden van de Bee-Bot kunnen namelijk vervangen worden door zelf opgenomen audiofragmenten. Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Bee-Bot kan tot 200 stappen onthouden. Hierdoor zijn uiteenlopende opdrachten uit te voeren.

Meer weten over de Bee-Bot? Kijk dan hier.

ontdeklab Bee-bot

 

2. Cubetto

Deze vriendelijke houten robot maakt spelenderwijs leren programmeren mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen laat je de Cubetto de door jou bepaalde route rijden. De eerste robot voor elk kind wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, en niet digitaal via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen. Kinderen leren door te spelen! Het helpt kinderen om echt te leren programmeren door avontuurlijke verhalen te bedenken dankzij de Cubetto wereld kaart (speelmat).

 

Lees hier meer over de Cubetto.

Ontdeklab Cubetto

 

3. Intelino Treinset

De Intelino combineert traditioneel speelgoed met strongslimme, strongeducatieve technologie. De eenvoudig te gebruiken treinset leert jonge kinderen de basis van het programmeren, maar is daarnaast ook erg uitdagend voor kinderen strongvanaf 7 jaar door het gebruik van de app. Tevens is de programmeerbare trein te gebruiken op de standaard, traditionele houten treinsets.

In het kort

  • Leert kinderen vanaf 3 jaar de basis in programmeren
  • Te programmeren via blokjes en app (digitaal)
  • Uit te breiden met bestaande (houten) treinsets
  • Talloze programmeer uitdagingen in het Nederlands
  • Direct in gebruik te nemen

Leer alles over Intelino.

intelino-starter-set-main