Narrowcasting: welk systeem past het best bij jouw organisatie?

5 oktober 2020 | John Loohuis

Met het juiste narrowcasting systeem creëer je de ultieme beleving binnen jouw organisatie. Werknemers blijven op de hoogte van het laatste bedrijfsnieuws en klanten worden vermaakt terwijl zij plaatsnemen in de lobby. Maar welk systeem biedt alles wat jij nodig hebt? Ontdek hier hoe je de juiste software kiest.

De toepassingen van narrowcasting zijn eindeloos. Zo kun je de beeldschermen inzetten als een nieuwsbrief waarbij je het personeel op een laagdrempelige manier informeert over het laatste nieuws. Of wat dacht je van entertainment in de wachtkamer? Niemand wacht met plezier bij de tandarts… dan is het wel zo fijn om je klanten tijdelijk af te leiden met nuttige informatie en misschien zelfs humoristische filmpjes!

Maar welk narrowcasting systeem is geschikt voor jouw organisatie? Om antwoord te geven op deze vraag, staan wij in dit artikel stil bij de volgende onderwerpen:

Benieuwd naar wat narrowcasting voor jouw organisatie kan doen? Kom erachter tijdens een vrijblijvend gesprek met onze specialisten!

Ik wil graag een adviesgesprek

Lees verder onder de afbeelding

Videowall_Store_HR 

De voordelen van narrowcasting

Narrowcasting is audiovisueel middel en een moderne manier van informatie verspreiden. Deze informatie wordt uitgezonden via beeldschermen en is gericht op een specifieke doelgroep binnen een specifieke plaats. Zoals bij het koffieapparaat waar het personeel zijn koffie haalt of in de wachtkamer van een ziekenhuis.

Narrowcasting brengt veel voordelen met zich mee want deze manier van informeren is geschikt om…

  • toe te passen binnen zowel kleine als grote organisaties,
  • grote groepen in één keer te informeren,
  • laagdremplig in te spelen op de actualiteit,
  • zelf de regie te behouden op de content binnen jouw organisatie,
  • aandacht te trekken én behouden met bewegend beeld,
  • en een groot publiek te trekken voor relatief lage kosten.

3 punten waaraan een goed narrowcasting systeem aan moet voldoen

Maar voor je een investering doet, is het van belang om in kaart te brengen waar een goed narrowcasting systeem aan moet voldoen:

1. Eenvoudig, online beheer van alle content

Allereerst is het van belang om de content op alle schermen eenvoudig te beheren. Je moet met enkele muisklikken de juiste content creëren en selecteren voor alle óf specifieke beeldschermen. Van presentaties en speellijsten tot video’s en foto’s. 

Daarnaast wil je je content zo snel mogelijk uploaden om de narrowcasting up-to-date te houden. Voornamelijk als je het laatste nieuws communiceert of actuele gegevens (intern) wil delen. Actualiteit is een belangrijk gegeven bij narrowcasting: zonder updates verliest de doelgroep zijn aandacht en komt jouw boodschap niet over.

2. Efficiënt werken met slechts één systeem

Om de content up-to-date te houden en alle activiteiten te managen, kun je het beste werken vanuit één systeem. Vooral als er meerdere stakeholders bij betrokken zijn.

Met een online narrowcasting systeem kun je de content altijd en overal bewerken. Daarnaast blijft de kwaliteit gewaarborgd omdat je het werk van een ander kunt controleren en verbeteren.

3. Geen verouderde software

Niet alleen de content, maar ook de software dient up-to-date te blijven. Met een verouderd systeem mis je de nieuwste functionaliteiten en verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid.

Kies voor een systeem waaraan de leverancier voortdurend verbeteringen doorvoert. Met de juiste nazorg en monitoring vanuit de leverancier blijf je op de hoogte van de laatste mogelijkheden.

Voorbeeld van een stabiel narrowcasting systeem

Voor een goede narrowcasting zijn twee zaken cruciaal: haarscherpe monitoren én gebruiksvriendelijke software.

Haarscherp beeld met de juiste monitoren

Met het juiste beeldscherm zorg je voor de beste beleving bij jouw kijkers. Daarom raden wij aan om voor een monitor te kiezen met 4K resolutie. Alleen dan realiseer je haarscherp beeld!

Gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige software: HCS Signage Solutions

Met het narrowcasting systeem HCS Signage Solutions houd je zelf de regie in handen. Deze software stelt je in staat om zelf aantrekkelijke content te creëren en te bepalen op welke schermen deze content wordt vertoond. Daardoor heb je geen designer skills nodig om jouw boodschap ijzersterk over te brengen! 

Flexibel beheren

Tablet, telefoon laptop of desktop: op elk device heb je toegang tot jouw afspeellijsten waar je ze tegelijkertijd kunt bewerken.

Gebruiksvriendelijk en simpel

In een handomdraai creëer je de meest aansprekende presentaties zonder gebruik te maken van geavanceerde programma’s.

Automatische updates

Signage Solutions voert automatisch updates door waardoor jouw presentaties vlekkeloos verlopen. En het onderhoud? Dat neemt HCS uiteraard voor haar rekening.

Diverse collectie apps

Met de verschillende apps geef je diverse informatie weer weergeven op je slides. Van nieuwssites tot YouTube.

Wij weten als geen ander hoe je narrrowcasting zo effectief en efficiënt mogelijk inzet! Benieuwd? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ik wil graag een adviesgesprek