Waarom digitaal onderwijs zo van belang is

7 oktober 2020 | christine
Door de Covid-19 uitbraak begin 2020 waren fysieke contacten geminimaliseerd of zelfs onmogelijk. Het leek de goede kant op te gaan, maar we zijn er nog niet. Dus een goede voorbereiding is van belang om hier nog beter op in te spelen. Hierom is het belangrijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderwijsinstelling.

VOORBEREIDINGEN TREFFEN

Zoals de Covid-19 hectiek ons heeft geleerd is dat je voor een onvoorspelbare situatie kan komen te staan. Wanneer al het onderwijs op eens digitaal moet plaats vinden zorgt dit voor de nodige veranderingen. Wanneer men zich nu al richt op eventuele digitaal onderwijs, ook al is dit dus als back-up voor de nodige gevallen, dan zorgt dit voor minder stress en tijdsverlies van het omzetten van het onderwijs in de toekomst. Het is namelijk niet de bedoeling dat er onnodig veel tijdsverlies wordt geleden.

DE WERKING VAN DIGITAAL ONDERWIJS

Zoals al benoemd is er niet altijd de mogelijkheid om fysieke lessen te verzorgen. Maar hoe zorg je ervoor dat digitaal onderwijs in de buurt komt van fysieke lessen, of misschien wel beter is dan fysieke lessen. Om dit te doen is het van belang om gebruik te maken van digitale onderwijs programma’s, zoals een Microsoft teams. Met dit programma is er de mogelijkheid om met hele groepen te gelijk te communiceren doormiddel van spraak en beeld. Ook maakt Microsoft teams het makkelijk om bestanden te delen met elkaar, zodat opdrachten versturen geen probleem moet zijn. Met digitaal onderwijs staat alles ook op 1 plek, waardoor alles overzichtelijk blijft.

Richten op de toekomst

Het wordt nog steeds elke keer weer belangrijker, digitaal kunnen werken. Een belangrijk voordeel om dus digitaal onderwijs aan te beiden is dus zodat leerlingen zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Door ze kennis te laten maken met digitaal onderwijs en verschillende programma’s kunnen ze zich hier vast aan wennen. Het is dus al handig om leerlingen kennis te laten maken met programma’s zoals Teams, Outlook en werken in de Cloud aangezien hier in de toekomst alleen maar meer gebruik van wordt gemaakt. Ook weten leerlingen dan ook wat ze eventueel moeten doen wanneer er weer onderwijs op afstand is.

GEMAKKELIJKHEID VOOR LERAREN EN BESTUURSLEDEN

Digitaal onderwijs biedt mogelijkheden aan om verschillende administratieve werkzaamheden gemakkelijker te maken. Zo zijn er de mogelijkheden om opdrachten en documenten snel te kunnen labelen en zo makkelijk alles te organiseren. Daarnaast is er een optie om snel te kunnen checken op plagiaat, doormiddel van programma’s. Ook kunnen leraren onderling snel overleggen of vergaderen doormiddel van Teams en hierdoor dus niet perse op locatie aanwezig hoeven te zijn. Ook het bijhouden van cijfers, aanwezigheid en andere opmerkingen zijn makkelijk bij te houden in het digitale onderwijs. Daarnaast zijn school gerelateerde zaken ook makkelijker door te spelen naar ouders zodat deze ook op de hoogte blijven.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Vraag dan een DEMO aan.

Ja, ik wil graag een demo over in de cloud werken